Audi Q5   Veiligheid  Airbagsysteem
Geldt voor wagens: met sleutelschakelaar bijrijdersairbag
Een buiten werking gestelde airbag moet zo snel mogelijk weer in paraatheid worden gebracht, zodat deze zijn beschermende functie weer kan vervullen.
De sleutelschakelaar voor het buiten werking stellen van de bijrijdersairbag zit in het dashboardkastje Afb.1.
Sleutel in de stand -OFF- draaien om de bijrijdersairbag buiten werking te stellen.
Wagensleutel in de stand -ON- draaien om de bijrijdersairbag weer in paraatheid te brengen.
Bijrijdersairbag bij gebruik van het kinderzitje buiten werking stellen
Bijrijdersairbag buiten werking stellen, als u in uitzonderingsgevallen op de bijrijdersstoel een kinderzitje gebruikt, waarin het kind met de rug naar het dashboard zit.
Wij adviseren u echter om het kinderzitje alleen op de achterbank vast te maken, opdat de bijrijdersairbag paraat kan blijven Link.
Controle van het airbagsysteem
Elke keer als het contact is ingeschakeld, gaat het airbagcontrolelampje enkele seconden branden.
Als u de bijrijdersairbag met de sleutelschakelaar buiten werking hebt gesteld, herinnert het voortdurend branden van het waarschuwingslampje „PASSENGER AIRBAG OFF“ u eraan dat de airbag buiten werking is gesteld Afb.2. Zie verder de werking van het -controlelampje in het instrumentenpaneel Link.
Bij met de sleutelschakelaar buiten werking gestelde bijrijdersairbag wordt ook het gordelwaarschuwingslampje Link voor de bijrijder uitgeschakeld.
ATTENTIE!
  • Als u in uitzonderingsgevallen een kinderzitje op de bijrijdersstoel gebruikt, waarin het kind met de rug naar het dashboard zit, moet de bijrijdersairbag buiten werking worden gesteld. Als de bijrijdersairbag niet buiten werking wordt gesteld, is dat levensgevaarlijk voor het kind! Link
  • De buiten werking gestelde bijrijdersairbag weer in paraatheid brengen, zodra het kinderzitje niet meer nodig is, opdat de beschermende werking van de airbag weer tot stand kan worden gebracht.
  • De verantwoordelijkheid voor de juiste stand van de sleutelschakelaar ligt bij de bestuurder.
Aanwijzing
Als u de bijrijdersairbag met de sleutelschakelaar buiten werking stelt, zijn alle andere airbags in de wagen nog steeds paraat.